Povestea lui Joseph Merrick continua sa rezoneze

Povestea lui Joseph Merrick continua sa rezoneze

De-a lungul deceniilor de la moartea sa, Merrick a fost imortalizat pe tipar, pe scena si pe ecran. Bernard Pomerance a creat faimoasa piesa din 1979 pe baza vietii sale, iar filmul lui David Lynch i-a jucat pe John Hurt, Anthony Hopkins si Anne Bancroft.

Patricia Selby a fost cea mai directa descendenta vie a lui Joseph Merrick. Bunicul ei era unchiul lui Merrick, iar tatal ei, James Potterton, varul sau primar. „Am citit despre el ca a fost un om foarte dragut”, a spus Selby, potrivit BBC News .
La o suta treizeci de ani dupa moartea sa, povestea lui Merrick continua sa detina un loc special in inimile oamenilor precum Vigor-Mungovin. „Locuiesc in orasul sau natal si am crescut cu povesti despre„ Omul elefant ”, spune ea. „A inceput cu filmul, urmarind agresiunea pe care Merrick a indurat-o si simtind prin ce trecea. Am fost hartuit pana la scoala de la gradinita pana la liceu, nu m-am potrivit niciodata, eram timid, dislexic si aveam un nume de familie ciudat. care nu ajuta niciodata. Sunt, de asemenea, extrem de interesat de istoria lui Leicester, extrem de mandru de trecutul nostru si de povestile noastre. Imi amintesc ca am vazut filmul si m-am gandit: „acest tip este din Leicester si nu exista nicio referire la copilaria sa, la viata lui, familia lui deloc. Asta a trebuit sa se schimbe „.

Vigor-Mungovin este convins ca mostenirea lui Merrick este mult mai mult decat misterele medicale din jurul vietii sale. „Orice boala a suferit, nu il defineste ca fiinta umana”, spune ea. „A suferit foarte mult din cauza afectiunilor sale si a vietii crescand in clasa muncitoare Leicester, greutatile nu au fost niciodata departe. sprijin pe care l-a primit de la managerii, medicii si prietenii sai, oamenii care l-au intalnit pe Merrick au vazut dincolo de deformarile sale si l-au luat instantaneu si acesta este o dovada a altcuiva in afara de omul insusi „.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.