Principalele avantaje ale print-ului digital

Print digital

Termenul de print sau tipar digital, cunoscut in tara noastra si ca tipar digital, include totalitatea operatiunilor de imprimare a materialelor de promovare – fie indoor sau outdoor, pentru nevoile unei societati, companii sau campanii; aceasta metoda are la baza un format digital care deci poate fi tiparit pe o varietate de suprafete media. Ca si diferente principale fata de tipografiile standard, acest tipar are la baza folosirea suportului digital, timpul scurt de executie, pretul accesibil, posibilitatea ulterioara de a modifica fara dificultati fisierul respectiv.

Daca in cazul tipografiilor standard se utilizeaza placi si matrice, pentru un print digital se apeleaza la ajutorul imprimantelor de format/ volum mare, de tip laser sau inkjet. Acestea functioneaza la o viteza mare; exista chiar posibilitatea ca modelele de tiparit sa fie modificate, fara mari dificultati – ne referim la datele variabile de pe pagini. Procesul tehnologic in sine poate varia intr-o mica masura in functie de tipul de imprimante folosite – in general insa, acesta consista in “depozitarea” pigmentului sau tonerului asupra suprafetei ce trebuie imprimata – fie ea hartie, carton, panza, sticla, metal si asa mai departe. Acest toner (sau cerneala) nu patrunde prin stratul de baza ( ca in cazul tiparirii standard) ci creeaza o suprafata subtire care poate fi adaugata stratului prin procese de incalzire sau UV.

print-digital-cartiAplicatiile acestui print digital sunt multiple: ele pot sa varieze de la : utilizare personala (scolara, casnica), personalizarea diverselor materiale de imprimat, arta (picturi, fotografii), tiparituri intr-un numar redus de exemplare – carti personalizate, carti de vizita, reviste, publicitate (promovarea anumitor evenimente, campanii, promotiii, spectacole, reclame prin posta, brosuri). Detaliile acestor materiale sunt incredibile datorita rezolutiei inalte, pastrand un ton continuu in intreaga imagine. Nu exista distorsiuni, efecte de vignetare sau alte erori.

Un ultim avantaj il prezinta posibilitatea salvarii materialului, arhivat, la o calitate exceptionala, in format digital, pentru editari sau utilizari ulterioare.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.