Promovarea online este o piatra de incercare pentru orice webmaster

Promovare online

Tot mai multe afaceri sunt dezvoltate in mediul online datorita costurilor scazute pentru promovare si targhetul mult mai ridicat la care afacerea dumneavoastra poate fi expusa. Metodele de promovare sunt printre cele mai variate, insa ca in orice afacere ele difera in functie de strategia folosita de catre webmaster si nu numai.

Daca pana acum succesul era garantat de o reclama la tv sau la radio, mediul online numit internet a depasit cu mult limitele asteptarilor. Produsele nu mai sunt limitates i targhetate in functie de tara si de limba, acestea se pot gasi la nivel international si achizitionate din orice colt al lumii.

Vorbind despre cele mai eficiente metode de promovare ale unui site, trebuie sa reamintim cu siguranta optimizarea seo. Utilizata tot mai des de catre webmasteri aceasta este o metoda ce are ca scop manipularea motoarelor de cautare pentru a afisa in topul rezultatelor pagini ce va apartin.

Acest tip de promovare face parte din cele mai simple analize de marketing, studiul concurente este cu siguranta primul pas ce trebuie efectuat atunci cand doriti sa porniti o afacere. In functie de bugetul alocat puteti alege nisa in care sa profesati, cu siguranta una mai mult sau mai putin aglomerata. Daca intentionati ca investitia sa fie pe un termen medio-lung va recomandam sa aocati o buna parte din buget strategiei de link building. Acestea sunt link-uri provenite din alte site-uri situate in aceasi nisa, ce au ca scop marirea autoritatii domeniului in Google si cresterea PageRank-ului.

O alta metoda de promovare online este abonarea la un sistem tip advertiser. Google Adwords este liderul mondial in acest sector, drept pentru care si numarul abonatii la acest sistem este unu foarte mare. Aceasta metoda este folosita de persoanele ce au buget lunar pentru afisarea bannere-lor si ale link-urilor pe alte siteuri aflate in aceasi nisa, mai exact in acelasi domeniu ( ex fashion, diete, tech ). Dezavantajul folosirii acestei metode este costul foarte ridicat al promovarii iar garantia de a oferi o vizibilitate sporita site-ului este cu mult sub procentul ce va poate garanta siguranta dorita.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.