Retrospectiva – Demisia lui Steve Jobs

Apple

Dar de ce acum, ne mai despart cateva saptamani pana la lansarea noului iPhone  si mai ales intr-o perioada nu tocmai fericita pentru economia mondiala ? Cunoscand meticulozitatea si antentia pana in cele mai mici detalii a celui ce a fost CEO de la Apple , aceasta actiune a fost calculata si gandita pana in cel mai mic particular si facuta public intr-un moment perfect. Astazi.

Astazi este momentul oportun pentru o tranzitie de asemenea avengura pentru companie, Steve Jobs e bolnav de o maladie din pacate incurabila : o stie el, o stiu actionari, o stiu toti pasionati de tehnologie, dar, asteptarea pana in ultimul moment pentru a lua decizia de a fi sostituit nu e decizie usoara pentru Apple. Jobs a anticipat toate zvonurile, alegand momentul oportun pentru a da de inteles ca Apple va putea merge inainte si fara el.

Dar de ce astazi ? Simplu: deoarece Apple a devenit o companie foarte puternica pe piata de desfacere si in bursele din intreaga lume. In doar o luna a depasit recordul de profit trimestrial intr-o perioada de criza si asta fara a lansa nici un nou produs si cateva saptamani dupa, a depasit un alt record in ceea ce priveste actiunile la bursa. Apple este astazi cea mai importanta companie ce se ocupa de tehnologie din lume.

Dupa ce in viitoare zile stirea demisiei lui Steve Jobs va umple toate paginile ziarelor din lume si se vor scrie mii de cuvinte pe bloguri, dar, dupa ce stirea isi va pierde din senzational ce se intampla? Nimic mai simplu va incepe sa se vorbeasca de dispozitivul anului , iPhone 5. Intr-o luna va fi lansat in toata lumea acest mult asteptat dispozitiv ce va avea mai multi carrier in SUA fata de predecesorul sau si multe alte natiuni de “cucerit”. Daca Jobs ar fi astepta ceva timp pana sa-si dea demisia , decizia sa ar fi “ingropat” stirile privind lansarea modelui de iPhone 5 sau eventualul succes al acestuia. In schimb acum la o luna de la viitoare lansare , Tim Cook va avea posibilitatea sa prezinte iPhone 5 si de a face fata valului de popularitate generat de succesul viitorului iPhone 5.

Jobs a contribuit la realizarea modeului de iPhone 5 la fel cu a facut-o si pentru iPad 3, poate chiar si pentru proiectul indepartatului iPhone 6. De aceeiasi sitiatie putem vorbi si pentru noile MacBook si pentru alte produse Apple.

Si apoi Steve Jobs cu siguranta a dictat regule de urmat in viitor in vederea realizari unor produse de succes chiar si peste 30 de ani cand nu va mai fi. Apple nu mai este compania ce era in ani ’80 cand nu era realizat nici un sistem operativ decent si computerele erau o raritate. Astazi companie din Cupertino e cea mai puternica din lume, are dispozitive ce sunt in milioane de locuinte, are magazine virtuale si fizice in toata lumea si este dificil ca toate astea sa dispara.

Si apoi Apple are ingineri cei mai buni din lume, este designerul Ive, este Tim Cook, si apoi daca Cook a fost indicat de Jobs ca succesorul sau un motiv este , nu ?

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.