Rolul domeniului in realizarea site-ului

Realizare site

Unul dintre cele mai importante aspecte in crearea unui site consta in alegerea domeniului cel mai potrivit. Domeniul, sau denumirea site-ului, este elementul esential pentru tot ceea ce va urma, pentru succesul sau insuccesul site-ului. Cum alegem cel mai bun domeniu? Sa incercam sa descoperim impreuna!

Vrei sa iti creezi un site. Poti sa optezi si pentru crearea unui magazin online. Te-ai documentat, ai cautat informatii pe net, ti-ai stabilit detaliile si vrei sa treci la treaba. Insa, cum sa te apuci de crearea site-ului fara sa ai domeniul cumparat? Trebuie sa iti cumperi domeniu!

Exista doua tipuri de denumiri de site-uri:

denumirile clare, care definesc exact ceea ce vrei sa exprime site-ul, formate dintr-un cuvant cheie;

denumirile haioase dar usor de tinut minte, care nu sunt formate dintr-un cuvant cheie dar care exprima la fel de mult tema site-ului.

In ambele variante, trebuie sa studiati bine piata si sa stiti ce doriti de la viitorul vostru site. Daca doriti sa creati un brand mai tarziu, daca vreti sa creati o poveste cu el si sa lasati loc si pentru alte genuri de promovare, o denumire haioasa, cu talc, poate avea un impact foarte mare, deoarece clar starneste curiozitate si invita la accesat.

Daca doriti un site „cuminte”, cu articole, poze, pentru a crea o comunitate, puteti apela la varianta intai, mai exact puteti cauta o denumire bazata pe un cuvant cheie din site.

Trebuie sa tineti cont ca ceea ce exprima domeniul dvs. trebuie sa exprime si continutul site-ului. Imaginati-va cum ar suna denumirea site-ului pe un banner, pe un roll-up, sau intr-o reclama Tv. Nu stiti ce va rezerva viitorul.

Insa, inainte de a porni in aceasta aventura, aceea de a va crea un site, va sfatuim sa discutati si cu un specialist in acest domeniu. Acesta va poate sfatui in aceasta decizie prezentandu-va legaturile intre denumirea domeniului si optimizarea unui site. De asemenea, si un manager de proiect va poate ajuta. Crearea unui site nu este un proces complicat insa este un proces foarte important. Modul in care se prezinta un site conduce catre succesul si siguranta unei afaceri.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.