Sa ne amintim de WordPress 3.2

Wordpress

Oficialii de la WordPress au anuntat ca vor lansa WordPress 3.2 in varianta finala pana la sfarsitul acestei luni. Momentan, WordPress 3.2 este doar in versiunea Beta, pentru toti cei care vor sa-l incerce si bineinteles, pentru a se descoperi eventualele probleme, brese in sistem si altele de acest gen.

Se stie ca WordPress este o platforma foarte mare si la reputatia pe care o are, nu isi permite sa-si dezamageasca utilizatorii. Ei bine, tocmai din acest motiv, cei de la WordPress au ales sa faca o gramada de schimbari care vor bucura majoritatea utilizatorilor acestei platforme.

Sa incepem cu cea mai mare si importanta modificare pe care acestia au facut-o. WordPress 3.2, nu va rula decat pe serverele care au instalat PHP5 si MySQL5. Astfel, toti cei care au servere vechi, vor fi mai mult decat dezamagiti si obligat, pentru a se putea bucura de aceasta noua versiune, vr trebui sa faca niste schimbari.

O alta modificare importanta pe care o aduce WordPress 3.2, este aceea ca utilizatorul, va descarca doar fisierele care au fost modificate din cadrul versiunii anterioare, rezultand astfel o cantitate mai mica a fisierelor si o reducere a riscului de a avea probleme la instalare.

Deasemenea, ce-i de la WordPress s-au gandit in sfarsit ca ar fi bine sa mai schimbe si ei tema aia default, ca deja se cam plictiseste lumea. Astfel, noua tema default, Twenty Eleven, ofera utilizatorului o mai buna mobilitate in ce priveste chestiuni precum header, sidebar, aranjare, scheme de culoare si multe alte optiuni interesante.

Dupa cum s-a anuntat si pe site-ul oficial, WordPress 3.2 nu va mai oferi suport pentru Internet Explorer 6. Asta oficial. Neoficial, se zvoneste deja ca cei de la WordPress vor sa renunte si la deja invechitul Internet Explorer 7.

S-au facut modificari pe partea de performanta, rezultand, dupa oficiali o mai buna viteza de raspuns a platformei. Aceste modificari, se datoreaza in special noilor cerinte ale platformei si anume PHP5 si MySQL5.Toate aceste modificari inseamna incarcarea mai rapida a paginilor, upgrade-uri mai rapide, plugin-uri care sa lucreze mai bine, ceea ce inseamna ca utilizatorului nu-i mai ramane decat sa se bucure din plin si fara probleme de experienta WordPress.

Dupa cum bine stiti, odata cu lansarea WordPress 3.0, s-a facut o schimbare majora Dashboard-ului.Astfel, odata cu aceasta versiune interfata a fost transformata intr-una mult mai simplista, mai light, mai bine organizata pentru utilizator. Ei bine, interfata WordPress 3.2 este si ea una noua si intr-o varianta light, mult mai atragatoare decat precedenta ei. E bine ca cei care lucreaza pe partea de design, incearca sa gaseasca solutii din ce in ce mai bune si mai fiabile, pentru utilizatorul care este grabit si care nu vrea sa fie incurcat de lucruri in plus.

Pana la lansare, nu ne mai ramane decat sa incercam varianta beta si sa ne pregatim serverele.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.