Scurta introducere in deep web

Deep web

Aproximativ 40% din populatia lumii utilizeaza web-ul pentru stiri, divertisment, comunicare si alte nenumarate scopuri. Cu toate acestea, chiar daca tot mai multi oameni se conecteaza, ei gasesc de fapt mai putine date stocate online. Acest lucru se datoreaza faptului ca doar un cumul mic de informatii din ceea ce stim ca World Wide Web este usor accesibil.

Asa-numitul web de suprafata, pe care toti il folosim in mod obisnuit, consta in date pe care motoarele de cautare le pot gasi si apoi le pot oferi ca raspuns la interogarile dvs. Dar, in acelasi mod in care doar varful unui aisberg este vizibil pentru observatori, un motor de cautare traditional vede doar o cantitate mica de informatii disponibile – un procent de 0,03%.

In ceea ce priveste restul? Ei bine, multe dintre ele sunt ingropate in ceea ce se numeste web profund / de adancime. Web-ul profund (cunoscut si sub numele de subnet, web invizibil si web ascuns) consta in date pe care nu le veti localiza cu o cautare simpla pe Google.

Nimeni nu stie cu adevarat cat de mare este intr-adevar web-ul ascuns, dar un lucru este sigur: suprafata sa o depaseste in mod cert pe cea a web-ului vizibil. Aceste date nu sunt neaparat ascunse. Este greu pentru tehnologia actuala pe care se bazeaza motorul de cautare sa gaseasca si sa inteleaga acest lucru.

Exista o parte a web-ului profund care este mult mai murdara – si, uneori, mai intunecata – de aceea este cunoscuta si sub numele de web intunecat. Intr-o retea intunecata, utilizatorii intr-adevar ascund informatii. Adesea, aceste parti ale web-ului sunt accesibile numai daca folositi un software special de browser.

Acest software mentine confidentialitatea atat a sursei cat si a destinatiei datelor si a persoanelor care le acceseaza. Si pentru disidentii politici si criminali, acest tip de anonimat demonstreaza puterea imensa a web-ului intunecat, permitand transferurile de informatii, bunuri si servicii, in mod legal sau ilegal.

 

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.