Se merita investitia intr-un calculator second hand?

Calculator - investitie

Una dintre greselile pe care multi oameni se fac atunci cand isi cumpara un calculator, fie nou, fie second hand, e faptul ca nu realizeaza exact care sunt nevoile lor si de ce anume au nevoie de respectivul calculator. Un gamer pasionat cu siguranta nu va putea sa ruleze Medal of Honor pe un sistem slab, la fel cum o persoana care vrea doar o modalitate de a urmari filme si de a mai juca unele jocuri din cand in cand nu are nevoie de un sistem Alienware. Mult prea multi bani se cheltuiesc aiurea pe produse scumpe, care arareori sunt folosite la capacitate maxima.

Una dintre solutiile cele mai accesibile, care sa satisfaca toate categoriile de utilizatori, e achizitionarea unui calculator second hand. Asta implica faptul ca respectivul produs a mai fost pe mainile unei persoane inainte de a ajunge la noul proprietar, dar totodata, implica si un pret semnificativ mai redus fata de cel din magazin. Piata de calculatoare second hand a progresat foarte mult in ultimul timp in Romania, iar oferta a ajuns sa fie foarte buna, dovada fiind exemplele urmatoare:

  • desktop Dell Optiplex, cu procesor de 1,8 Ghz, 1 Gb de RAM, 80 de Gb pe HDD si DVD-ROM costa doar 358 de RON, asta in conditiile in care vine si cu transport gratuit;
  • laptop HP NC6220, cu display de 14,1 inch si procesor de 186 Ghz la un pret de doar 508 RON, de asemenea cu transport gratuit.

Iar exemplele pot continua. Ideea din spatele achizitionarii unui calculator second hand e faptul ca produsul respectiv ofera aceleasi avantaje ca si un produs nou, doar ca la un pret mai mic. Sigur, chiar daca o persoana a folosit inainte respectivul produs/laptop, companiile care activeaza pe piata de calculatoare second hand testeaza fiecare produs in parte inainte de a il expedia, tocmai pentru a se asigura ca functioneaza normal.

Pe masura ce tehnologia avanseaza din ce in ce mai mult, iar sisteme desktop ce pana anul trecute erau considerate puternice sunt astazi cel mult mediocre, daca nu slabe, in stocurile magazinelor de profil apar oferte de calculatoare ieftine, foarte ieftine, dar care ofera performante suficient de mari cat sa satisfaca cerintele utilizatorilor obisnuiti.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.