Sergiu Nicolaescu a murit!

Regizorul,actorul,scenaristul si producatorul de film Sergiu Nicolaescu a decedat azi dimineata la ora 08.20 din cauza complicatiilor cardiace si pulmonare severe,conform unui anunt al Spitalului Elias.

Sergiu Nicolaescu,probabil cel mai bun produs al cinematografiei romanesti avea 82 de ani si recent isi incheiase un mandat de senator,nedorind sa mai candideze deoarece asa cum el insusi spunea mai are putini ani de trait si vrea sa ii dedice profesiei sale.Nu au mai fost cativa ani ci cateva zile.

Sergiu Nicolaescu a strans intr-o cariera cinematografica de peste 40 de ani o colectie absolut impresionanta de peste 60 de filme,in care a imbracat rand pe rand rolul de regizor,scenarist sau actor.

Filme ca “Dacii”,”Mihai Viteazul”,”Nea Marin miliardar”,”Ciuleandra”,”Mircea” sau “Orient Express” au adus faima cinematografiei romanesti si recunoastere a valorii lui Sergiu Nicolaescu.

Sergiu Nicolaescu a fost totodata si un participant al revolutiei din decembrie 1989 si chiar a scris cateva carti pe aceasta tema : “Un senator acuza”,”Cartea revolutiei romane decembrie ’89″,”Lupta pentru putere.Decembrie ’89″,”Revolutia.Inceputul adevarului” si “Mamaliga a explodat.Decembrie ’89″.Sergiu Nicolaescu a mentionat totodata ca participarea la revolutie este cel mai important lucru pe care l-a facut.

Sergiu Nicolaescu era internat din data de 26 dembrie la Spitalul Elias si fusese recent operat de peritonita.Acesta a decedat azi dimineata la 0ra 08.20 la varsta de 82 de ani in urma unor complicatii cardiace si pulmonare severe.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.