Spune da materialelor organice pentru bebelusi!

Hainute pentru bebelusi

Parintii din intreaga lume au inceput sa acorde o atentie deosebita alimentatiei si stilului de viata al copiilor lor in speranta ca vor contribui la mentinerea sanatatii acestora.

Uneori, fara sa isi dea seama, parintii le fac rau copiilor prin alimentele pe care le ofera acestora si chiar prin vestimentatia pe care o aleg pentru bebelusi. Cu siguranta, niciun parinte nu ii doreste raul copilului sau, insa inconstient, ii expun la zeci sau chiar sute de pericole, in fiecare zi.

Alimentatia este un subiect intens dezbatut, asa ca ne vom opri asupra unei idei care nu a castigat atentia lucrarilor de specialitate, dar care este la fel de influenta in viata copiilor. Articolele vestimentare pe care le poarta bebelusii le pot afecta sanatatea. Cum este posibil?

Materialele din care sunt confectionate cele mai multe seturi bebelusi, in special cele care se regasesc la preturi reduse, nu sunt tocmai de cea mai buna calitate; sunt sintetice, rigide si dure, astfel ca le pot provoca micutilor mancarimi, iritatii sau chiar boli de piele. Afectiunile pot merge chiar mai departe, provocand afectiuni ale cailor respiratorii, prin emanarea substantelor chimice folosite pentru realizatea pieselor vestimentare.

De aceea, parintii trebuie sa acorde din ce in ce mai multa importanta conceptului de haine pentru bebelusi din materiale organice. Acestia vor pastra pielea micutului uscata si o vor feri de infectii sau boli de orice fel.

Care sunt beneficiile materialelor organice?

Nu ataca sanatatea – si nici mediul inconjurator pentru ca sunt realizate fara utilizarea substantelor chimice precum pesticide, ierbicide sau alte substante de acest fel, care pot pune sanatatea copilului in pericol. Un body pentru bebelusi realizat dintr-un material organic va proteja trupul micutului asa cum nu o va face unul confectionat din fibre care nu sunt 100% naturale, ba chiar tratate chimic.

Sunt reciclabile – si biodegradabile, spre deosebire de cele tratate chimic, care au tendinta de a se acumula in pamant si de a cauza probleme atat pentru generatiile actuale, cat si pentru cele urmatoare.

Sunt rezistente – piesele vestimentare realizate din aceste materiale sunt mult mai rezistente, iar copilul se poate bucura de hainute pentru cat mai mult timp. De exemplu, daca alegeti salopete bebelusi confectionate din bumbac, cu siguranta le puteti folosi si la urmatorul copil si la urmatorul sau le puteti oferi altor mamici cu bebelusi. Acest lucru se datoreaza faptului ca este un material durabil, care nu se lasa influentat de actiunea factorilor nocivi, care ar distruge imediat o fibra sintetica.

Lasa pielea sa respire – iar acesta este unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand vine vorba de sanatatea copiilor. Pielea fina a copilului trebuie sa se mentina uscata tot timpul si sa respire, astfel incat cel mic sa se dezvolte armonios.

Nu elibereaza mirosuri – asa cum se intampla la materialele sintetice care, mai ales in contact cu temperaturile ridicate, emana o serie de gaze toxice, care pot fi inhalate de bebelus. In cazul fibrelor naturale, acest lucru nu are cum sa se intample deoarece in realizarea hainutelor nu sunt folosite substante chimice.

Asadar, parinti, nu mai ignorati aspectele esentiale din viata copiilor dumneavoastra si incepeti sa acordati o atentie deosebita materialelor din care sunt confectionate hainele pe care acestia le poarta!

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.