Stiu oare caini cand sunt fotografiati ?

Daca e ceva ce iubesc oamenii, acestea sunt fotografiile cu animalele de companie. Doar verificati feedul dvs. Facebook. Mereu m-am intrebat daca cainii stiu cand cineva face o fotografie? Si tind sa cred ca raspunsul este Da. Este logic. Pana la urma, exista caini care stiu daca aveti cancer sau daca transportati droguri. Ei par sa stie cand te intorci acasa de la serviciu sau daca mergi intr-o calatorie.
Dar nu se ingramadesc pentru aparatul foto? Intrucat nu pare sa existe studii stiintifice intr-un fel sau altul cu privire la acea interogare, trebuie sa ne bazam pe dovezi anecdotice. Un articol despre Derek Glas, un fotograf renumit canin, in Consumer Reports prezinta cateva dintre tehnicile pe care le foloseste pentru a lua un portret, cum ar fi obtinerea de jos, la nivelul cainelui si nu indreptati camera de sus. Uneori trebuie sa faca un zgomot pentru a obtine un pui sa se uite in obiectiv.
Fotograful Elke Vogelsang, intr-un interviu cu digitalrev.com, mai spune ca trebuie sa foloseasca o varietate de tehnici pentru a obtine impuscatura pe care o doreste. Foloseste diferite zgomote, cuvinte si trateaza in functie de rasa. „Fiti intotdeauna calm si asigurati-va ca cainele se simte confortabil”, a spus ea revistei.
Toate acestea sugereaza ca cainii ar putea sa stie ca sunt fotografiati, dar raspund numai fotografului. Pe de alta parte, fotograful Michael Malyszko si scriitorul Judith Hughes par sa creada ca cele doua laboratoare, Betty si Rita, au stiut cand au fost indreptate camerele spre ele. Cei doi au luat cainii la Roma, Italia. Pe masura ce cainii rataceau bulevardele, Malyszko si Hughes au tras o serie de fotografii. „Oamenii se intreaba de multe ori daca cainii stiu ca sunt fotografiati”, scrie perechea. „Dupa Roma putem spune cu siguranta:” Da „.

Intr-un fel, nu conteaza daca cainele dvs. stie ca este fotografiat sau raspunde pur si simplu unor stimuli. O poza excelenta este nepretuita. Ivy, Sophie si McBeal au disparut, dar o singura fotografie a celor trei ii surprinde spiritele, frumusetea si sufletele lor, toate din care vor trai.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.