Streptococul beta hemolitic grup A in organism

streptococ b hemolitic grup A

Streptococul beta hemolitic grup A reprezinta o bacterie foarte raspandita ce provoaca dureri la nivelul gatului. De asemenea, el poate produce si infectii, inflamatii la nivelul diferitelor organe.

El mai poarta denumirea si de Streptococcus pyogenes. Termenii de pyogenes, piogenic arata faptul ca odata patruns in organism, acest microb va determina aparitia inflamatiilor purulente.streptococ b hemolitic grup A

Pentru om, unul din cele mai mari pericole il reprezinta microbii din grupul A.

Infectia produsa de acest microb se poate raspandi la nivelul urechii si sinusurilor.

Netratate, acest infectii sunt foarte periculoase. Din fericire, antibioticele reprezinta un ajutor foarte mare in astfel de situatii.

Odata ajuns in diferitele zone din organism, streptococul b hemolitic grup a provoaca inflamatii ale pielii, septicemii si inflamatii ale oaselor.

S-a constatat faptul ca oamenii se contamineaza cel mai usor cu acest streptococ betahemolitic de grup A de la alte persoane care au fost la randul lor infectate.

Cel mai des, acest streptococ se transmite prin fragmente de mucus, intalnite la nivelul gatului si nasului respectivei persoane, cand ea tuseste sau stranuta.

Infectiile streptococice se intalnesc iarna si primavara. De mentionat si faptul ca animalele de companie nu sunt purtatori ai acestei infectii.

Puteti gasi mai multe informatii despre streptococul beta hemolitic grup a si tratamentul acestuia pe http://stafilococ-auriu.com.

Testul pentru identificarea infectiei streptococice se realizeaza cu ajutorul unui tampon steril. Procedura este neplacuta, deoarece contactul cu zona posterioara a faringelui si cu amigdalele poate declansa reflexul de voma.

In anumite cazuri, daca testul este negativ, se recomanda cultivarea microbilor pe medii de cultura. Rezultatele cultivarii sunt mult mai precise decat testul rapid. Daca si in acest caz, rezultatul iese negativ, atunci se poate afirma ca persoana nu este infectata.

Tratamentul cu antibiotice in cazul persoanelor infectate trebuie urmat de toti copiii si adultii la care simptomele si testele au aratat prezenta streptococului betahemolitic grup A.

Este recomandat ca tratamentul sa fie inceput foarte rapid, pentru a preveni extinderea infectiei si inflamatiei.
Se recomanda, alaturi de antibiotice si un imunostimulator, pentru a creste nivelul imunitatii in lupta cu aceasta bacterie.

Streptococul b hemolitic este sensibil la antibioticele din familia penicilinei. Nu a fost înregistrat vreun caz de rezistenta a bacteriei la antibiotice din aceasta familie.

Daca starea persoanei infectate cu streptococ incepe sa se imbunatateasca rapid, tratamentul nu trebuie intrerupt sub nici o forma, ci va trebui continuat pana la final. Durata tratamentului este stabilita de medic si adaptata in functie de nevoile si puterile fiecarui organism in parte.

Un tratament cu antibiotice este eficient, daca la 2-3 zile de la inceperea acestuia, temperatura scade iar starea generala a pacientului se imbunatateste.

Dimpotriva, daca dupa aceste 2-3 zile, starea nu se imbunatateste, tratamentul nu este eficient si va trebui cautata o alta schema de tratament pentru aceasta bacterie.

Persoanele ce au intrat in contact cu o persoana infectata cu acest streptococ hemolitic ar trebui sa faca cat mai rapid teste (exudat, frotiu faringian), iar in caz de gasire a bacteriei, sa urmeze sfaturile si tratamentul medicului.

Asadar, streptococul beta hemolitic grup A, reprezinta o bacterie care poate da complicatii foarte severe la nivelul organismului. Actionarea din timp asupra acestei bacterii poate face ca starea pacientului sa nu ajunga sa se inrautateasca.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.