Studiile releva de ce este bine sa mestecam bine mancarea

Studiile releva de ce este bine sa mestecam bine mancarea

Pana la moartea sa, in 1919, Fletcher a calatorit prin Anglia, Europa de Nord si Statele Unite, invatand „cu cat mesteci mai mult, cu atat mananci mai putin”. In timpul Primului Razboi Mondial, el si-a folosit chiar numirea la un comitet international pentru a arata 800.000 de oameni infometati in Belgia cum sa mestece mai bine, astfel incat nutrientii din alimentele lor sa fie mai bine absorbiti [sursa: New York Times].

Aceasta metoda de ingestie a alimentelor ar putea parea o lovitura indelungata pentru o populatie infometata, dar cercetarile recente releva ca exista beneficii reale pentru a petrece mai mult timp mestecandu-ti mancarea. In 2009, cercetatorii de la Purdue University din West Lafayette, Indiana, au solicitat participantilor la studiu sa mestece migdale de 10, 25 sau 40 de ori. Rezultatul? Cu cat participantii au mestecat mai mult migdalele, cu atat mai rapid nutrientii au fost absorbiti in sistemele lor, ceea ce duce la o mai buna mentinere a nivelului de energie [sursa: Cassady et al.].

Mancarea mai mult te poate face sa mananci mai incet, iar acest lucru are beneficii proprii. Potrivit unui studiu din 2014 realizat de cercetatorii de la Texas Christian University din Fort Worth, Texas, cand oamenii mananca mai incet, consuma mai putine calorii [sursa: Meena si colab.]. Cu siguranta este mancare pentru gandire, in timp ce mananci un pranz liber. Chiar daca mama dvs. nu a inventat ideea, poate veti mai suna pentru a spune „multumesc” – odata ce in sfarsit ati terminat de mestecat, adica.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.