Terapia Vampir, un tratament inedit tot mai solicitat in ulima perioada de timp

terapia prp

Terapia Vampir reprezinta o procedura medicala care presupune recoltarea si concentrarea factorilor de crestere din sange, apoi reinjectarea acestuia cu scopul imbunatatii functiilor organismului. Pentru persoanele neavizate si nefamiliarizate cu acest concept, cel putin teoretic, procedura poate sa induca groaza si, probabil, sa duca cu gandul la povestile cu vampiri. Conceptii nefondate, de fap, terapia prp  ar putea inversa procesul de imbatranire si chiar vindeca boli precum Alzheimer.

Unele studii au concluzionat ca aceasta terapie poate sa imbunatateasca memoria. Pe de alta parte, in cadrul unor cercetari stiintifice realizate la Universitatea Harvard s-a descoperit, de asemenea, ca o „proteina tanara” care circula in sange este capabila sa mentina creierul si muschii, tineri si puternici. Se considera ca proteina, cunoscuta sub numele de „GDF11” este prezenta in fluxul sanguin in cantitati mari la persoanele tinere. Desi numeroase studii au avut soareci ca subiecti, cercetatorii spera ca studiile efectuate pe subiecti umani, sa aduca imbunatatiri rapide pentru longevitatea si sanatatea umana. In acest sens, se pot aminti studiile care sustin ca: (1) aceasta proteina tanara (GDF11) aflata in sange ar putea vindeca inimile bolnave sau ca (2) o crestere a nivelului proteinei GDF11 imbunatateste functia fiecarui organ din corp.

Cat de bine tolerata este Terapia Vampir

Este bine de stiut ca Terapia Vampir nu include riscul unei anestezii generale, internare in spital sau recuperarea prelungita. Imbunatatirea starii pacientului poate fi observata in cateva saptamani, cu un progres semnificativ in saptamanile urmatoare. RMN-urile ulterioare au demonstrat rezultatele foarte bune ale terapiei care au constat in repararea definitiva a tesuturilor. Terapia Vampir se realizeaza, asadar, cu plasma bogata in plachete si este o alternativa non-invaziva la numeroase interventii chirurgicale. Aceasta utilizeaza propria plasma a pacientului pentru a stimula procesul de vindecare. Rezultatele sunt durabile si sprijina vindecarea pe termen lung a ranii si nu repararea rapida si ameliorarea temporara a simptomelor.

Datorita faptului ca tratamentul este fundamentat de plasma din propriul sange, riscul de reactii adverse este mult redus, facand procesul mai sigur.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.