Totul despre procesul de plantare Goji

Plantare Goji Bio

In ultimul timp, Goji este un fruct din ce in ce mai intalnit pe plaiurile din Romania, dar a carui existenta dateaza de acum mii de ani, fiind recunoscut international pentru beneficiile pe care acesta le aduc organismului uman. Fiind originale din Tibet si China, aceste fructe miraculoase si-au facut incet, dar sigur, drum catre meleagurile noastre, putand astfel sa fie cultivate chiar in tara noastra.

De ce sa plantam goji in Romania?

Arbustul goji a dovedit o adaptare crescuta la aproximativ orice tip de sol, fiind arbustul cu o rezistenta crescuta atat la temperaturi ridicate cat si la temperaturi joase.

Pepinierele certificate bio din Romania va asigura material saditor certificat si tehnologia disponibila care sa va ajute in cultivarea acestor plante intr-un mod cat mai optim, fiind plante adaptate chiar si unui sol mai putin fertil.

Pe langa gradul de adaptare foarte crescut, plantatia de Goji reprezinta o afacere fiabila, pe care o puteti realiza cu putin efort, investitie minima si succes garantat. Pentru garantarea succesului, centrul de colectare al fructelor Goji va sta la dispozitie, astfel ca munca depusa o sa fie rasplatita intr-un mod corespunzator.

Plantarea goji intr-un mod optim

Pentru ca arbustul goji sa creasca intr-un mod optim, el are nevoie de o plantare corespunzatoare (mai multe detalii va sunt oferite de echipa Goji Bio: http://www.gojibiobrasov.ro/plantatie-goji-bio/) care sa ii asigure o evolutie corecta si optima pe toata durata de viata a acestuia.

Plantarea acestui arbust se face in anotimpul primavara. Este de retinut ca plantarea nu se face in prima zi de primavara, ci este realizata doar in momentul in care se observa ca pericolui unui nou ger a trecut. Daca meteorologii anunta un nou val de ger in acea primvara, atunci, pentru ca planta sa reziste, este necesar sa o plantati dupa ce stiti ca gerul nu o sa se mai instaleze.

Fiind vorba de un arbust care prezinta o crestere de pana la 2,5 m inaltime si o latime de aproximativ 2 m este necesar ca distanta dintre plante sa fie una optima. Astfel, distanta medie intre plante trebuie sa fie de 2 m, iar distanta medie intre randuri trebuie sa fie de 2,5 m, lucru care o sa va asigure aproximativ 3000 de plante la un ha.

Daca optati pentru plantarea lor in propria gradina, atunci puteti sa reduceti distanta medie si creati o distanta medie intre plante de 1 m si intre randuri de 1,5 m.

Inainte de plantare, lasati plantele intr-un amestec egal de apa, mranita, nisip si balegar, pana cand radacinile sunt acoperite in totalitate cu acest amestec. Dupa ce radacinile sunt acoperite cu amestecul respectiv si distantele sunt executate cu precizie, sapati gropile la o adancime de 30 cm si o latime de 30 cm. Daca radacinile sunt mai lungi, atunci mariti groapa in functie de ele.

Fixati arbustul in mijlocul gropii, acoperiti groapa cu pamant maruntit si apoi tasati foarte bine pamantul. Dupa ce este plantat, arbustul are nevoie de 10 l de apa deoarece in momentul tasarii exista posibilitatea aparitiei unor goluri de aer care nu permit ca radacina sa intre in contact cu pamantul, astfel asigurati contactul direct al radacinilor cu solul. Daca arbustul s-a dezvoltat intr-un ghiveci atunci scoateti-l din ghiveci cu tot cu pamantul respectiv pentru ca arbustul sa se poate fixa cat mai bine in sol.

Acestia sunt pasii de urmat pentru plantarea goji intr-un mod optim. Dupa cum puteti observa, sunt pasi simpli, intalniti de obicei in cazul oricarei plantari de arbus sau pom.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.