Totul despre viespi si gargauni – II

Totul despre viespi si gargauni - II

Viespile si gargaunii mesteca fragmente de lemn si folosesc pulpa rezultata pentru a-si construi cuiburile de lemn. Veti gasi aceste cuiburi, care au o segmentare in stil fagure, pe multe suprafete orizontale, inclusiv strease de acoperis, tavane de garaj si alte locuri, care se prind de un singur fir subtire. Unii gargauni, cum ar fi uriasul gargaune european, ar putea sa se ingroape si in pamant pentru a construi cuiburi. Cuiburile lor pot fi la fel de mari ca un picior in diametru.

„Gargaunii sunt pradatori [si] sperietori, la fel ca majoritatea viespilor”, spune Gibbs. „Din perspectiva evolutiva, albinele sunt si ele viespi”. Viespile, precum albinele, sunt polenizatori incredibil de importanti, ajutand planta sa mentina sanatatea vietii plantelor si a culturilor agricole. Acestea tind sa se calce pe omizi si muste daunatoare, ceea ce le face benefice pentru om. Acesta este un motiv pentru care unele locuri, precum Germania, interzic oamenilor sa deranjeze aceste creaturi.

Viespile prezinta, de asemenea, o afinitate vrednica pentru alimentele si bauturile zaharoase si, ca atare, isi fac adesea oaspeti nedoriti la adunari in aer liber, cum ar fi picnicuri sau evenimente sportive.

Mai mult, adora si dulceata fructelor putrezite, fermentate, care cad in pamant toamna. Se vor incanta pana vor deveni agresivi, alungand uneori animale de companie sau oameni daca se simt enervati sau amenintati.

Deoarece sursele lor naturale de hrana continua sa scada in toamna, aceste insecte pot deveni si mai indraznete, un motiv pentru care ar trebui sa limitezi accesul usor la alimentele umane. Asta te tine – si viespile – ferite de vatamare.

In timp ce gargaunii pot manca fructe sau mancare de picnic, acestea sunt mult mai susceptibile sa se hraneasca cu insecte, cum ar fi greierii si lacustele.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.