Utilizarea motocultoarelor in gradini mici

Utilizarea motocultoarelor in gradini mici

Zicala ca “mai mare nu inseamna intotdeauna mai bun” se aplica si in cazul motocultorului pe care il folosesti in gradina. Un motocultor de calitate este un lucru esential de obtinut pentru majoritatea gradinarilor ( fie pentru gradinarii profesionisti sau pentru care gradinaresc ca un hobby).

Daca ai o gradina de dimensiuni mari, ai nevoie in general de un motocultor performant. Pe de alta parte, in cazul in care trebuie sa te ocupi de gradini mici, nu are rost sa cumperi un motocultor cu puterea de functionare foarte ridicata.

De asemenea, gradinarii incepatori se pot gandi uneori ca un motocultor cu puterea mai mica ii poate ajuta sa invete sa gradinareasca cum trebuie.

Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere inainte de a a achizitiona cel mai bun motocultor Ruris, usor de utilizat daca esti gradinar incepator sau daca ai o gradina mica!

Specificul motocultoarelor mai mici

Motocultoarele mai mari pot acoperi o multime de pamant, dar motocultoarele mai mici se potrivesc cel mai bine in spatii mai inguste. Cu o latime de numai aproximativ 9 cm, motocultoarele cu 2 cicluri iti permit sa lucrezi in jurul unui pat de flori exact cum vrei, sa creezi un sant ingust, sa plantezi un copac, sa cultiv diferite randuri in gradina sau sa lucrezi in sol de-a lungul unui perete sau gard.

Motocultoarele mai mici nu necesita un spatiu foarte larg de depozitare, un alt aspect pozitiv al folosirii lor. De exemplu, anumite motocultoare cu 2 cicluri sunt prevazute cu manere care se pot indoi. Este incredibil de usor sa “impaturesti” acest gen de motocultoare pentru a le depozita cu usurinta in spatiile alese de tine pentru asta.

Motocultoarele cu greutate mai mica sunt mai usor de carat pe spate si pe umeri.Astfel, ele imbina un anumit confort in utilizare cu eforturi minime “impuse” asupra gradinarilor. Acestea au manere confortabile si ergonomice, care nu iti vor afecta prea mult bratele si inchietura mainii.

Majoritatea motocultoarelor de dimensiune mai mica sunt totusi destul de puternice si durabile. Acestea sunt proiectate intr-un mod usor reversibil, facand ca oscilatia sa fie destul de versatila ( si prin urmare facand instrumentul destul de usor de folosit chiar si pentru gradinarii incepatori).

Unele motocultoare de dimensiuni mici au de asemenea mai multe atasamente optionale. Cu un bobinator cu 2 cicluri si atasamentul potrivit, poti aerisi cu lejeritate gazonul tau.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.