Viitorul economiei In Romania

viitorul economiei

Un lucru cert, bazele unei economii sanatoase sunt oamenii ce lucreaza, adica forta de munca, platitoare de taxe si impozite. Dar, incet locurile de munca dispar, pe intreg mapamondul, si asta datorita automatizarii excesive in majoritatea domeniilor.

Societatile, pentru a manimaliza profitul, renunta treptat la forta de munca umana, in multe domenii omul este inlocuit de robot. Se numesc linii de productie, complet automatizate, si asa, intr-un loc in care candva munceau sute de oameni, acum mai exista, cel mult, cateva zeci, toti cu ochii intr-un monitor. Da, locuri de munca din ce in ce mai putine.

Practic, in momentul prezent, 99% din ceea ce consumam sunt produse iesite sau trecute prin aceste linii de productie, intr-o forma sau alta. Ce suntem din punct de vedere economic? O societate ce ofera servicii, aici locuri de munca exista, si consumatori ale acestor servicii. Intreb doar atat, cat de sanatos este acest curs al economiei actuale?

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.