Vreau sa imi reinnoiesc marca. Ce este de facut?

Marca

Inregistrarea si reinnoirea unei marci sunt etape firesti pentru orice administrator care doreste sa-si protejeze afacerea. Nu toata lumea stie ca inregistrarea marcilor nu se face pe viata, ci o marca este inregistrata si protejata pentru o anumita perioada de timp, in functie de tipul inregistrarii si de legislatia careia se supune inregistrarea respectiva. Dupa expirarea timpului, inregistrarea marcii trebuie reinnoita. Reinnoirea inregistrarii unei marci nu este un proces dificil, dar este unul necesar. Iata ce trebuie sa faci daca inregistrarea marcii tale a expirat.

Pentru a-ti inregistra o marca este necesar sa faci o cerere de inregistrare la OSIM, sa platesti o taxa fixa si sa astepti cateva luni pentru a afla verdictul. Importanta inregistrarii unei marci este evidenta, iar aceasta procedura merita orice taxa si orice timp de asteptare, deoarece ofera o protectie asupra imaginii produsului/companiei in cauza, cat si a sumelor investite in promovare, protectie oferita de lege.

Inregistrarea unei marci este valabila pentru o perioada de 10 ani. Astfel, dupa 10 ani de inregistrare, marca dvs. nu va mai fi protejata de lege, oricine putand sa se foloseasca de ea, oricine avand posibilitatea sa inregistreze o marca asemanatoare cu a dvs. Pentru ca marca dvs. sa fie protejata continuu, si sa nu intampinati alte probleme, este recomandat sa faceti cererea de reinnoire inainte ca inregistrarea sa expire. O astfel de cerere se depune la OSIM, impreuna cu alta taxa de inregistrare sau reinnoire, dupa caz.

Daca esti pus pentru prima oara intr-o astfel de situatie, trebuie sa stii ca o cerere de reinnoire a unei marci trebuie sa contina toate detaliile legate de marca, detinatorul acesteia, solicitantul cererii, plata taxelor impuse etc si trebuie respectate cateva cerinte minimale, si anume:

Solicitarea de reinnoire a inregistrarii marcii, care trebuie sa fie clara.

Datele dvs. personale trebuie sa fie actualizate si corecte.

Numarul de inregistrare al marcii trebuie sa fie specificat corect.

Dovada platii taxei de reinnoire a inregistrarii, trebuie anexata cererii.

Cererea trebuie semnata de titularul marcii sau de imputerniciti legali.

In cazul in care nu aveti timp sa efectuati chiar dvs. acest proces, trebuie sa stiti ca exista foarte multe cabinete de proprietate intelectuala, specializate in inregistrarea marcilor.

Un specialist poate merge, in locul dvs., pentru a completa corect cererea si pentru a o depune. De asemenea, tot acesta va poate ajuta in cazul in care cererea dvs. este respinsa, in cazul in care exista litigii sau opozitii, sau in cazul in care dvs. doriti sa schimbati anumite elemente din marca inregistrata deja. Acest tip de cereri si de interventii se rezolva la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci), institutia abilitata, in Romania, pentru operatiunile de inregistrare a marcilor.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.