22 mai 2020
Japonia si inghetata care nu se topeste - II

Japonia si inghetata care nu se topeste – II

Aha – bec! „Lichidul polifenol are proprietati pentru a face dificila separarea apei si a uleiului, astfel incat un popsicle care il contine va putea pastra forma originala a cremei mai mult timp decat de obicei si va fi greu de topit”, a spus inventatorul Tomihisa Ota, profesor emerit de […]
18 mai 2020
Oamenii de stiinta japonezi inventeaza inghetata care nu se topeste I

Oamenii de stiinta japonezi inventeaza inghetata care nu se topeste I

Admiteti-o: cu totii avem notiuni preconcepute despre inghetata. In virtutea faptului ca este practic laptele indulcit, indulcit, inghetat, anumite proprietati sunt asociate in mod necesar cu acesta. De exemplu, se topeste atunci cand il mananci intr-o zi fierbinte. Dar zilele vechilor gusturi inghetate s-au terminat! O echipa de oameni de […]
1 ianuarie 2020
Ar trebui sa mestecati cu adevarat mancarea de 32 de ori inainte de a inghiti

Ar trebui sa mestecati cu adevarat mancarea de 32 de ori inainte de a inghiti?

Ati transformat un nou obicei la locul de munca – si se intampla doar sa fie salata. In loc sa consumati pranzului luat de la un aparat pe tastatura, faceti o pauza de amiaza. Desi este putin ciudat sa mananci mancare dintr-o farfurie la o masa (folosind o furculita!), acest […]
10 aprilie 2019
Alimentele, o risipa uriasa

Alimentele, o risipa uriasa

Reducerea risipei de alimente este o prioritate de mediu pe care toata lumea o poate lua in vedere, de la gospodarii la intreprinderi, iar compostarea este una dintre caile de prima alegere de a face fata deseurilor alimentare din incinta. Potrivit unui raport al Comitetului pentru mediu, alimentatie si afaceri […]