Cum s-a desfasurat viata Omului Elefant – IV

„Merrick a fost un tanar foarte independent si inteligent”, spune Vigor-Mungovin. „Nimeni nu l-a fortat sa se expuna – aceasta a fost decizia lui. El ar putea sa-si traiasca zilele in Leicester Union Workhouse sumbru, sumbru si dur, sau sa mearga acolo si sa-si faca o viata. Merrick a ales viata.”

Merrick s-a mutat si a incercat sa gaseasca succes in Belgia, dar a fost profitat de un manager lipsit de scrupule de acolo, care i-a jefuit economiile de viata si l-a abandonat. Suma care i-a fost furata a fost considerabila, indicand faptul ca a reusit sa-si castige existenta decenta si sa gaseasca ceva succes. Pana in iunie 1886, Merrick a reusit sa gaseasca o nava de pasageri inapoi in Anglia, unde ulterior a fost considerat „incurabil” de medicii de la Spitalul din Londra. Presedintele spitalului, Francis Carr-Gomm, a publicat o scrisoare in The Times descriind cazul lui Merrick si solicitand asistenta. Scrisoarea a strans o revarsare de donatii financiare, pe care Merrick a reusit sa le foloseasca pentru locuinte tot restul vietii sale.

Cu toate acestea, starea lui Merrick a continuat sa se inrautateasca si, la 11 aprilie 1890, a fost gasit mort la varsta de 27 de ani, intins pe spate in pat. Datorita marimii capului, isi petrecuse majoritatea vietii dormind in pozitie verticala, sprijinindu-si capul de genunchi. „Cred ca oamenii ar trebui sa inteleaga ca este foarte probabil ca Merrick sa se sinucida”, spune Durbach. „Se pare ca a cerut eliberarea din spital pentru a putea reveni in lumea spectacolului, dar reteaua sa de asistenta din afara spitalului i-a fost refuzat in mod repetat accesul. Nu exista o explicatie mai buna pentru moartea sa decat a inteles ca minciuna plat ar duce la moartea sa „.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.