O boala misterioasa – Omul Elefant – III

In ceea ce priveste cauza deformarilor lui Merrick, explicatia este inca oarecum un mister. El insusi ar fi crezut ca caracteristicile sale fizice erau rezultatul intalnirii mamei sale cu un elefant , dar expertii au crezut initial ca sunt cauzate de elefantiasa . Acum, oamenii de stiinta cred ca Merrick a suferit de un caz extrem de sever de neurofibromatoza si / sau de o boala rara numita sindromul Proteus .

In 1884, Merrick a luat o decizie care a schimbat viata. „A decis sa se verifice [din casa de lucru] pentru a se expune ca un„ ciudat ”, spune Durbach. Merrick a contactat Sam Torr, proprietarul unei sali de muzica din Leicester numita Gaiety Palace of Varieties. In curand, Torr a expus-o pe Merrick drept „Omul elefant, jumatate om, jumatate elefant” si a obtinut un mare succes local inainte de a-si muta actiunea la Londra. Pentru a evita hartuirea in public, Merrick imbraca adesea o pelerina si un voal pentru a-si ascunde aspectul.

„Sunt interesat de el pentru ca a ales in mod deliberat sa se expuna ca un„ ciudat ”pentru ca a simtit ca aceasta este o forma de munca si a preferat munca cinstita si castigarea propriei vieti si independenta care i-a oferit caritatii sau bunastarii guvernului”. Spune Durbach.

Un chirurg pe nume Frederick Treves a dat peste povestea lui Merrick si l-a invitat sa-si viziteze spitalul pentru o examinare. In acel moment, capul lui Merrick crescuse la o circumferinta de 36 inci (90 centimetri), iar incheietura dreapta masura 12 inci (30 centimetri) in jur. Avea tumori care-i acopereau intregul corp si acum mergea exclusiv cu un baston, dar Treves a constatat ca altfel era bine. Treves l-a prezentat pe Merrick Societatii Patologice din Londra si i-a cerut sa se intoarca la spital pentru mai multe examene. Dar Merrick a refuzat. El a spus mai tarziu ca experienta l-a facut sa se simta „ca un animal intr-o piata de vite”.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.