Pamantul si rotatiile acestuia – III

Pamantul si rotatiile acestuia - III

Unde ne lasa asta? Oamenii sunt o specie adaptabila, cu o tehnologie puternica la dispozitie, dar supravietuirea in acest nou mediu ar fi o provocare. Sigur, am putea incerca sa ne luminam casele in intuneric si sa le incalzim si sa le racorim (cu costuri mari) in timpul fluctuatiilor salbatice de temperatura, dar nu totul ar fi sub controlul nostru.

Ar putea culturile sa supravietuiasca extremelor acestei noi lumi? Ar putea fi plante? Daca nu, intregul lant alimentar ar fi in pericol. Poate ca am putea gasi noi culturi sau le putem modifica pe cele existente pentru a tolera acest nou mediu. Sau poate am deveni dependenti de plante perene care revin cu vreme calda. De fapt, este putin reconfortant sa ne gandim ca, in timp ce lumea va deveni probabil un loc infernal de locuit, cel putin paturile noastre decorative de hostel ar putea fi OK.

De ce se invarte Pamantul?

Trebuie sa recunoasteti, nu simtiti ca va invartiti in jurul centrului Pamantului cu sute de kilometri pe ora, asa ca nu este greu sa taiati inaintasii nostri stiintifici pentru a presupune ca Pamantul este stationar si ca soarele se rotea in jurul ei. Din fericire, Copernic a stabilit recordul cu modelul sau heliocentric si stim acum ca Pamantul se roteste pe axa sa in timp ce se invarte in jurul soarelui. Dar de ce se invarte planeta noastra in primul rand?

 

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.