Viata tragica a lui Joseph Merrick, „Omul elefant” – Partea I

Bradley Cooper l-a portretizat pe Broadway, la fel ca Billy Crudup. Chiar si David Bowie si Mark Hamill au interpretat pe rand o figura istorica pe care multi oameni nu o recunosc dupa nume, dar aproape sigur au auzit despre: Joseph Merrick, cunoscut si sub numele de Omul elefant.

Nascut in Leicester, Anglia, la 5 august 1862, Merrick a ajuns sa fie amintit pentru o porecla care facea referire la atributele fizice ale bolii sale neidentificate . Cu un craniu urias, deformat, o piele solzoasa, o coloana vertebrala curbata si o crestere „asemanatoare trunchiului” pe fata, Merrick a lansat in cele din urma o scurta cariera bazata pe desfigurarile sale, ca „ ciudat ” profesionist la expozitie la Londra.

Simptomele au inceput sa apara in copilarie
Merrick a inceput sa se confrunte cu simptome ciudate in jurul varstei de 5 ani, desi se nascuse ca un copil sanatos pentru parintii Joseph si Mary Jane Merrick. Simptomele au inceput cu buze umflate, o bucata de frunte in crestere si o piele din ce in ce mai lasata si aspra. Marimea capului sau a crescut pana la o circumferinta de 0,9 metri, iar pielea de pe fata a devenit spongioasa. A dezvoltat deformari crescande la nivelul maxilarului, care i-au afectat vorbirea, iar incheietura si mana dreapta au devenit de-a lungul timpului. Pe masura ce picioarele si soldul au preluat si anomalii, a ajuns sa se bazeze pe un baston.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.