XBox One vs Playstation 4 – ce sa aleg?

xbox vs ps4

Privite per ansamblu cele doua console sunt foarte asemanatoare din punct de vedere hardware, deoarece au acelasi procesor octo-core cu nuclee „Jaguar” x86-64 la 1.6 GHz si o placa video cu DirectX 11 – microarhitectura Graphics CoreNext.Ambele console au procesorul si placa video construite de AMD.

Playstation 4 a fost prezentat in luna Februarie 2013, fiind o adevarata revolutie in ingineria hardware deoarece realiazeaza o conexiune perfecta intre CPU octo-core la 1.6GHz şi GPU Radeon cu 1156 procesoare de stream, ambele fiind conectate cu un bus de 256 biti la o cantitate de 8Gb memorie GDDR5.

Xbox One este dotat cu acelasi CPU octo-core a 1.6gHz in schimb are un GPU Radeon cu doar 768 procesoare de streeam, conectate pe o magistrala de 8 GB memorie cu chipuri de DDR3. Pentru a echilibra diferenta fata de Playstation 4, cei de la Microsoft au folosit o cantitate de 32 MB memorie cache de tip Static RAM care dupa cum bine stiti functioneaza la viteza de 102 GB/secunda.
Referitor la software, Sony a optat pentru sistemul de operare Unix iar Microsoft pentru Windows NT 6.x.

Noi putem spune ca dupa o testare prealabila a celor doua console, acestea sunt fenomenale, le consideram revolutionare in gaming. Dar Playstation 4 prezinta un plus la performantele 3D si la viteza memoriei de sistem. Pe de cealalta parte Xbox One permite dezvoltatorilor de jocuri sa creeze jocuri cu costuri de productie mai reduse. In final putem spune ca diferenta dintre cele doua produse se face in functie de perspectiva fiecaruia.

Cei de la Microsoft au publicat o harta cu tarile in care va functiona Xbox One iar… Romania nu face parte din lista respectiva, pentru ca nu avea suport Xbox Live Oficial. Deci, se pare ca este un motiv in plus sa alegem Playstation 4.

Referitor la pret, veti putea accesa Brailasigalati.ro si veti identifica Playstation 4 la pretul de 1800 lei iar Xbox One la pretul de 2000 lei. Exista si variante second-hand dar preturile variaza si este de preferat sa contactati persoanele respective pentru negociere.

Unele din jocurile pentru Playstation 4 pe care le puteti gasi sonline sunt : Assassin’s Creed 4: Black Flag; Battlefield 4 ; Blacklight: Retribution; Call of Duty: Ghosts ; The Crew; The Dark Sorceror; Daylight; DC Universe Online; Deep Down; Destiny; Diablo III; The Division; Don’t Starve; Dragon Age Inquisition; DriveClub; Dying Light; EA Sports UFC; Elder Scrolls Online; FIFA Soccer 14; Final Fantasy (PS4); Final Fantasy XIV (A Realm Reborn Online); Final Fantasy XV; Galak-Z; Infamous: Second Son; Just Dance 2014; Killzone: Shadow Fall; Kingdom Hearts III; Knack; LEGO: Marvel Super Heroes; Madden 25; Mad Max; Mercenary Kings; Metal Gear Solid V: The Phantom Pain; Mirror’s Edge 2; NBA 2K14; NBA Live 14; Need for Speed Rivals.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.