In aceste vremuri de intoleranta pentru lactoza si o stare de nervozitate generala,laptele de migdale poate deveni o alternativa din ce in ce mai populara pentru a inlocuii ceaiul sau laptele de vaca de dimineata.
Desi cei care sufera de alergii la migdale nu vor fi prea incantati este bine de stiut ca laptele de migdale contine mai multe beneficii decat laptele normal de vaca.
In afara de beneficiile pentru sanatate,laptele de migdale din punct de vedere practic are o serie de avantaje fata de produsele lactate de baza.Primul si cel mai evident este ca nu exista termenul de valabilitate.Laptele de migdale nu are nevoie sa fie refrigerat si este mult mai ieftin si usor de stocat.
Exista deasemenea multe beneficii pentru sanatate pentru a opta pentru laptele de migdale.In afara de a fi o alternativa rationala si ieftina pentru persoanele care sufera de intoleranta la lactoza,laptele de migdale are un continut redus de calorii,iar acest lucru il face foarte util oameniilor care incearca sa isi gestioneze greutatea.Din 8 grame de carbohidrati,7 grame sunt zahar,deci laptele de migdale este deasemenea foarte recomandat persoanelor cu diabet zaharat,acesta permitandu-le sa reglementeze aprotul lor de zahar.Laptele de migdale este deasemena foarte slab in continut de sodiu si colesterol,astfel incat produsul promoveaza un sistem cardiovascular sanatos.Ca si in cazul laptelui normal de vaca,laptele de migdale este bogat in substante nutritive,cum ar fi calciu,esential pentru cresterea oaselor si a dintilor.
O singura porte de lapte de migdale contine pana la 25% din doza zilnica recomandata de vitamina D,au existat chiar si studii care au aratat ca laptele de migdale poate lupta impotriva bolii ALzheimer.
Sunt multe beneficii ale laptelui de migdale de la continutul de zahar la continutul ridicat de antioxidanti.Acesta poate fi preparat si acasa intr-un blender folosind un pumn de migdale si un pahar mic de apa!