Cum prepari o cafea delicioasa la birou?

cafea

De curand am citit intr-o revista cateva ponturi pentru a face o cafea delicioasa. Sincer, mie mi-a reusit, dupa ce pana atunci fusesem o catastrofa in a prepara cafeaua la birou. Iata care sunt cele trei elemente cheie care iti vor asigura succesul:

1) Boabele

Cumpara boabe de cafea proaspat prajite si macina de fiecare data exact cantitatea de care ai nevoie. Daca vrei sa faci o cafea mai tare, adauga o lingurita de cafea in plus pentru fiecare ceasca. Depoziteaza boabele de cafea intr-o cutie inchisa ermetic, intr-un loc racoros si intunecat (in nici un caz in frigider).

2) Apa

Reziduurile uleioase ale cafelei din cafetiera ii vor da un iz neplacut acesteia. De aceea este important ca, dupa fiecare utilizare, sa speli foarte bine cafetiera cu apa fierbinte. De asemenea, tine filtrul sub jetul de apa inainte de a adauga cafeaua si umple rezervorul cu apa rece, purificata, pentru o aroma mai buna.

3) Otet

Elimina depozitele de calcar: o data pe luna adauga 8 lingurite de otet in apa din rezervor si lasa aparatul de facut cafea pornit (fara filtru pus) pana in momentul in care jumatate din cantitatea de apa s-a scurs din rezervor. Opreste-l si lasa-l asa pentru inca o ora. Arunca otetul si lasa aparatul sa mearga cu apa curata de inca doua ori.

Uitati de Starbucks! Va promit eu ca toti vor fi incantati de cafeaua voastra.

Iulia
Pasionata de moda si sport, scriu intr-o maniera obiectiva despre tematicile de interes si incerc sa aduc un plus de personalitate acestui blog prin intermediul unor subiecte cat se poate de picante.

Comments are closed.